Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура повернула державі 17,5 га земель в Сухолуччі

Прокуратура Київської області в суді касаційної інстанції відстояла повернення з незаконного володіння земель лісового фонду вартістю понад 7 млн гривень, які належали колишньому президенту Віктору Януковичу.

Як вже повідомлялось, Київська облдержадміністрація вилучила із постійного користування Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства землі лісогосподарського призначення, змінивши їх цільове призначення на сільськогосподарське. У подальшому, Вишгородська райдержадміністрація передала вказані землі у власність громадян для ведення особистого селянського господарства, а також для будівництва та обслуговування готельно-ресторанного комплексу.


Суди усіх інстанцій підтримали позицію прокуратури щодо повернення з незаконного користування у держвласність земель, які належали ТОВ «Дом Лесника» та входили до земель, на яких розташовані резиденції екс-президента «Акація» та «Острів».


Наразі, завдяки вжитим прокуратурою області заходам на виконання судових рішень, скасовано відомості щодо реєстрації права власності на земельні ділянки у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.


Крім цього, відділом державної виконавчої служби Вишгородського районного управління юстиції проводяться виконавчі дії щодо витребування земельних ділянок на користь держави.

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3204