Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області викрито на систематичній корупції високопосадовців Державної міграційної служби України

Працівниками прокуратури Київської області спільно зі співробітниками Головного управління  «К» СБУ затримано високопосадовців Державної міграційної служби України за вчинення корупційних злочинів.

Встановлено, що керівник Головного управління Державної міграційної служби у Дніпропетровській області систематично передавав неправомірну вигоду начальнику Управління центрального апарату ДМС України за сприяння в роботі.


Під час передачі чергової частини хабара у розмірі 3 тисяч доларів США та 5 тисяч гривень, високопосадовців затримано працівниками правоохоронних органів.

    


У ході проведення обшуків у помешканні начальника Управління центрального апарату ДМС України вилучено чималі кошти, а саме – 268 тисяч гривень та 21 тисячу доларів США.


На даний час тривають першочергові слідчі та розшукові дії з метою встановлення всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


Крім того, тривають обшуки за місцем роботи та проживання високопосадовця в Дніпропетровській області.


Також проводиться перевірка щодо встановлення причетності до вчинення аналогічного кримінального правопорушення інших регіональних керівників ДМС.


Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) та за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. За скоєне кримінальне правопорушення високопосадовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.


Досудове розслідування триває.

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 4119