Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Затримано адвоката, який намагався дати хабар працівникові прокуратури Київської області у розмірі 230 тисяч гривень

Працівниками прокуратури Київської області спільно зі співробітниками ГВ БКОЗ ГУСБУ у м. Києві та Київській області затримано адвоката та двох його поплічників на спробі дати неправомірну вигоду в розмірі 230 тисяч гривень одному з прокурорів місцевої прокуратури області.

За вказані кошти адвокат хотів «домовитись» із прокурором щодо зміни кваліфікації у кримінальному провадженні, а також зняття з розшуку її підзахисної.


Адвоката та його спільників затримали «на гарячому», під час передачі прокурору першої частини обумовленої суми, а саме – 35 тисяч гривень.

                                                                           


Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 3 ст. 369 (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) КК України. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років.


На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


Досудове розслідування триває.


Також зазначимо, що усім працівникам прокуратури Київської області надана вказівка негайно повідомляти керівництво прокуратури про факти пропозиції хабара для внесення відповідних відомостей в ЄРДР.



Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3970