Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Наркокур’єра засуджено до 10 років позбавлення волі за перевезення кокаїну

Апеляційний суд Київської області підтримав принципову позицію прокуратури Київщини та скасував рішення суду першої інстанції, призначивши більш жорстке покарання 37-річному чоловікові, який намагався провезти наркотичний засіб в Україну.

Чоловік, за грошову винагороду в сім тисяч доларів, погодився провезти з республіки Болівія 306 грам кокаїну. Наркокур’єра затримали після проходження державного кордону в Борисполі. Як з’ясувалось, чоловік перевозив 70 полімерних капсул з кокаїном у власному шлунку.


Зловмисника визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів) та ч. 3 ст. 307 КК України (перевезення та зберігання наркотичних засобів з метою збуту).


Вироком Бориспільського міськрайонного суду наркокур’єра засуджено до 4 років позбавлення волі.


Враховуючи те, що призначене судом покарання занадто м’яке, оскільки санкція вказаних статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 9 років, прокуратурою Київської області внесено апеляційну скаргу.


Апеляційний суд Київської області підтримав позицію прокуратури Київщини та засудив зловмисника до 10 років позбавлення волі.


Довідково: на «чорному» ринку така партія кокаїну коштує майже 1,5 млн гривень.


Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3089