Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У прокуратурі Київської області відбулася оперативна нарада за підсумками роботи у першому півріччі 2015 року

Сьогодні під головуванням прокурора Київської області Євгена Бондаренка відбулась оперативна нарада, на якій підведено підсумки роботи органів прокуратури за перше півріччя поточного року.

У нараді взяли участь: перший заступник прокурора області, заступники прокурора області, міські, районні, міжрайонні прокурори, а також їх заступники, керівники структурних підрозділів аппарату прокуратури області.


У вступному слові очільник відомства Є. Бондаренко зазначив, що із набранням чинності нового Закону України «Про прокуратуру» розпочався процес реорганізації прокурорської системи. «Так, відповідно до вимог закону, в прокуратурі області оптимізовано штатну чисельність – скорочено 157 посад. Триває конкурс на заміщення посад керівників та прокурорів місцевих прокуратур» – зазначив прокурор області.


За перші шість місяців поточного року, у сфері земельних відносин, прокурорами пред’явлено позовів на суму 2,38 млрд гривень. Завдяки вжитим заходам у державну власність реально повернуто та попереджено незаконне надання земельних ділянок загальною площею 462 га.


За втручання органів прокуратури Київської області на захист прав дітей реально виконано рішень суду на суму 58,8 млн гривень. Поновлено права понад тисячі неповнолітніх.


Одним із головних напрямів діяльності прокуратури залишається боротьба із корупцією, насамперед, у бюджетній та земельних сферах. За перше півріччя поточного року до суду скеровано 25 обвинувальних актів стосовно 40 осіб. За фактами отримання неправомірної вигоди слідчими прокуратури спрямовано до суду 14 кримінальних проваджень.


Особлива увага приділяється при розслідуванні злочинів, скоєних під час Революції Гідності. До суду направлено 15 обвинувальних актів, у тому числі, стосовно суддів та посадових осіб органів внутрішніх справ.


Заслухано звіти районних прокурорів щодо наявних недоліків у роботі та шляхи їх вирішення.


У заключному слові прокурор Київської області Є. Бондаренко наголосив, що пріоритетним завданням у роботі органів прокуратури є дотримання законодавства в бюджетній і земельній сферах, боротьба із корупцією, а також невідкладне реагування органів прокуратури на звернення від громадян.



Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2700