Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За позовом прокуратури Київщини державі повернуто майже 30 га лісу під Києвом

Рішенням господарського суду м. Києва задоволено позовні вимоги прокуратури Київської області та повернуто у державну власність земельні ділянки лісового фонду площею майже 30 га, що розташовані на території Гірської сільської ради Бориспільського району.

    Встановлено, що розпорядженнями Київської обласної державної адміністрації упродовж 1 дня в 2004 році вказані землі передано в оренду трьом приватним підприємствам для будівництва та обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд.
    У подальшому упродовж 19 місяців після прийняття оскаржуваних розпоряджень Київською обласною державною адміністрацією, право користування на земельні ділянки єдиного лісового масиву загальною площею 30 га перейшло на користь двох юридичних осіб, директором яких є одна і та ж особа.
   Таким чином, наведене вище свідчить про те, що дії обласної держадміністрації були спрямовані на вилучення лісової ділянки площею, яка є більшою 10 га на користь однієї юридичної особи, що належить до компетенції Кабінету Міністрів України.
   Суд погодився з доводами прокуратури й визнав недійсними рішення органу виконавчої влади, договори оренди та зобов’язав підприємства повернути земельні ділянки державі.

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2364