Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть чоловіка, який використовуючи саморобну зброю та погрожуючи розправою вимагав 10 тис. дол. США

Бориспільською міжрайонною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який використовуючи саморобну зброю наніс особі тілесні ушкодження при цьому, погрожуючи фізичною розправою над його сином, вимагав грошові кошти у розмірі 10 тисяч доларів США.

   Так, у квітні поточного року, в одному з населених пунктів Бориспільського району, зловмисник з метою незаконного збагачення, проник на територію домогосподарства місцевих мешканців. На той час в домі знаходився господар та його малолітній син. Перебуваючи на подвір’ї, злочинець хитрістю виманив господаря з будинку та здійснив у нього два постріли, спричинивши таким чином тілесні ушкодження.
    Після чого з місця вчинення злочину втік, а в подальшому вимагав у потерпілого гроші, погрожуючи застосуванням насильства відносно нього та його малолітнього сина.
     Вказані кримінальні правопорушення органом досудового розслідування кваліфіковано за ч. 1 ст. 263-1 (незаконна переробка вогнепальної зброї) , ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу), ч. 1 ст. 162, (порушення недоторканості житла) ч. 3 ст. 189 (вимагання) КК України.
   За вчинення вказаних злочинів чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.


Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2642