Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині знешкоджено озброєну банду, яка вчиняла зухвалі розбійні напади

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру 5 учасникам організованої злочинної групи – банди, які на території Київської області систематично вчиняли зухвалі насильницькі розбійні напади на помешкання громадян.

   Встановлено, що 38-річний мешканець Києва, який уже мав кримінальне минуле, разом із чотирма спільниками, теж раніше судимими за скоєння особливо тяжких злочинів, організував злочинну групу з метою заволодіння чужим майном.
   Вік учасників злочинної групи від 25 до 38 років. Основною «спеціалізацією» групи стало вчинення зухвалих за своєю сутністю злочинів, розбійних нападів.
   Так з вересня 2014 року по 15 квітня 2015 року озброєною бандою вчинено 6 епізодів розбою та завдано потерпілим матеріальної шкоди на 2,2 млн. грн.
   Вчиненню зазначених нападів передувала ретельна підготовка, що полягала у підшукуванні озброєння, транспорту, засобів маскування, розвідці місцевості, де будуть відбуватись напади на домоволодіння, при цьому були чітко розподілені ролі злочинців. Нерідко залучалися інші співучасники, які не входили до складу групи.
   Дії бандитів кваліфіковані за ст. 257, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.
   Щодо всіх підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.
   На даний час досудове розслідування триває.

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2880