Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Викрито зловживання при будівництві спорткомплексу Національного університету Державної податкової служби України

Органами прокуратури Київської області здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом розтрати грошових коштів, виділених для здійснення реконструкції спорткомплексу та будівництва фізкультурно-реабілітаційного центру Національного університету Державної податкової служби України.

   Встановлено, що з метою здійснення будівельних робіт у 2011 році між Університетом та державною будівельною компанією укладено договір генерального підряду, відповідно до якого, за рахунок виділених з державного бюджету коштів і передбачалось здійснення капітального будівництва вказаного об’єкту вартістю 187 млн грн.
   При цьому, витрати на закупівлю окремого обладнання та частини будівельних матеріалів обліковані як замовником – Університетом, так і виконавцем будівельних робіт. Крім того, серед видатків на будівництво наявні витрати на закупівлю обладнання, що не передбачені в проектно-кошторисній документації.
   Таким чином, видатки на реконструкцію та будівництво спорткомплексу значно завищені. Сума збитків в ході досудового розслідування встановлюється, за попередніми підрахунками становить близько 3 мільйонів гривень.
   Досудове розслідування вказаного кримінального провадження триває.


Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2934