Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Колишньому начальнику охорони екс-Президента В. Януковича оголошено підозру у перешкоджанні проведення мирної акції

Слідчим управлінням прокуратури Київської області повідомлено про підозру колишньому заступнику начальника Управління - начальнику Служби безпеки Президента України Управління державної охорони України К. Кобзарю.

   Так, вказана особа у січні минулого року, діючи умисно, не маючи на те законних підстав, шляхом виставлення відповідних постів, безпідставно посилаючись на постанову Київського окружного адміністративного суду, перешкоджала масовому руху людей на території села Нові Петрівці Вишгородського району Київської області до резиденції колишнього Президента України В. Януковича, «Межигір’я», для проведення вуличної ходи, обмежуючи тим самих конституційні права громадян України.
   Злочинні дії підозрюваного кваліфіковано за ст. 340 КК України, тобто незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій.
   Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.
   Прокуратура Київської області в черговий раз звертається до громадян, яким відомо про порушення конституційних прав громадян під час Революції Гідності, з проханням повідомити про ці події орган досудового розслідування.


Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3327