Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Проводиться розслідування фактів розкрадання бюджетних коштів, виділених на реконструкцію доріг на Київщині

Прокуратурою Київської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем колишнім керівником Київської обласної державної адміністрації, що призвело до розтрати бюджетних коштів, виділених на реконструкцію вулиці Набережної в одному із районних центів області.

   У ході слідства встановлено, що колишнім керівником обласної держадміністрації у 2011 році доручено Державній службі автомобільних доріг України проведення закупівлі у одного із приватних підприємств робіт із реконструкції дороги вартістю 36,5 млн грн.
    Як наслідок, залучений до реконструкції підрядник без відкритих тендерних процедур перерахував на рахунки суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності частину бюджетних коштів.
   Вищенаведене вказує на наявність у діях колишнього керівника і посадових осіб Київської обласної державної адміністрації, Служби автомобільних доріг області та підрядника будівництва дороги ознак кримінальних правопорушень, передбачених ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
   На даний час досудове розслідування триває.

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3447