Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини вимагає скасувати дозволи на будівництво житлового масиву на приаеродромній території «Жулян»

Прокуратура Київської області заявила позов до суду з вимогою скасувати дозвільні документи на будівництво житлового масиву в c. Cофіївська Борщагівка, будинки якого можуть заважати літакам здійснювати безпечне приземлення в аеропорту «Жуляни».

  Встановлено, що ДАБК та Києво-Свтошинською РДА одному із забудовників надано дозвільні документи на будівництво 11 багатоквартирних будинків без погодження їх розташування та висоти із адміністрацією КП «МА «Київ (Жуляни)», ДП «Украерорух» та Державіаслужбою. Крім того, у порушення державних будівельних умов контролюючими органами спільно із забудовником змінено містобудівні умови та неправомірно збільшено висоту будівель з 10 до 11 поверхів і кількість квартир.
   Розміщення будівель і споруд на приаеродромних територіях без отримання відповідних дозволів може призвести до негативних наслідків, зокрема до катастрофи літаків та загибелі людей.
   З метою усунення даних порушень прокуратурою області до окружного адміністративного суду м. Києва заявлено позовні заяви з вимогою скасувати відповідні дозвільні документи.

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 4364