Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У прокуратурі Київщини створено постійно діючу робочу групи з питань виявлення, припинення та розслідування розбійних нападів

   За ініціативи прокурора області Віктора Безкоровайного 13 листопада поточного року відбулася оперативна нарада, на якій розглянуто причини поширення на території Київської області фактів вчинення розбійних нападів.

   У роботі оперативної наради взяли участь заступник прокурора області Олександр Корнієць, керівник обласної міліції Вадим Троян та його заступники, представники Головного управління Служби Безпеки України у місті Києві та Київській області.
   Відкриваючи нараду, прокурор області Віктор Безкоровайний зазначив, що незважаючи на постійну роботу правоохоронних органів з протидії злочинності, криміногенна ситуація в регіоні залишається складною.
   Нагальність проблеми боротьби з розбоями не може бути поставлена під сумнів, оскільки даний вид злочину завдає шкоди не лише майновим правам громадян, а також їх здоров’ю, а подекуди й життю.
   «Прокуратурою Київської області проаналізовано причини зростання на третину кількості вчинених у поточному році розбійних нападів. Занепокоєння викликає те, що четверта частина таких злочинів вчинена за допомогою вогнепальної та холодної зброї, майже третина – з використанням засобів приховування облич зловмисників. Така ситуація вказує на ґрунтовну підготовку злочинців до своїх злодіянь, а відтак виникла гостра необхідність розробки нових підходів до боротьби з такими негативними проявами», - зазначив Віктор Безкоровайний.
   Встановлено, що на території області розміщується понад 10 тисяч об’єктів торгівлі та відпочинку, близько 300 АЗС, більшість з яких не обладнана будь-якою системою охорони, сигналізації, а деякі навіть освітленням, і це при цілодобовому режимі роботи. Така ситуація створює «привабливі» умови для злочинців та провокує їх на кримінальні правопорушення.
   У своєму виступі очільник обласної міліції, колишній заступник командира батальйону «Азов», Вадим Троян наголосив на необхідності вжиття додаткових заходів щодо активізації оперативної роботи по попередженню корисливо-насильницької злочинності.
   У своїх співдоповідях керівники правоохоронних відомств висловили пропозиції щодо конкретних спільних дій, спрямованих на реальне усунення наявних недоліків та вжиття заходів до запобігання їм у подальшому.
   За результатами обговорення нарада прийняла рішення про вжиття узгоджених спільних заходів, спрямованих на зміцнення законності та правопорядку на Київщині, зокрема утворення постійно діючої робочої групи з питань виявлення, припинення та розслідування розбійних нападів.


Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3501