Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура заявила позов про повернення у державну власність 3 га землі під Києвом

   Прокуратурою Київської області заявлено позов до суду про скасування права власності на земельну ділянку площею 3 га біля с. Циблі Переяслав-Хмельницького району та повернення її державі.

   Встановлено, що рішенням Циблівської сільради у 2001 році з перевищенням повноважень передано в постійне користування приватній структурі для ведення мисливсько-рибальського господарства, а в подальшому Переяслав-Хмельницькою райдержадміністрацією у 2007 році ці землі продано для дачного будівництва.
   Однак, згідно законодавства України повноваження щодо розпорядження землями рекреаційного призначення відносяться до Кабінету Міністрів України.
   У 2007 році вказана земельна ділянка і майновий комплекс, які деякі ЗМІ пов’язують із колишнім високопосадовцем, відчужені приватним підприємством на користь громадянина Російської Федерації.
   Прокуратурою області до Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду пред’явлено позов до Циблівської сільради, Переяслав-Хмельницької РДА та громадянина РФ про визнання недійсними рішень сільської ради, розпоряджень адміністрації, державного акту на право власності на землю та витребування 3 га землі на користь держави.

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3853