Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть осіб, з вини яких стався вибух на АЗС в Переяслав-Хмельницькому

   Прокуратурою Київщини направлено до суду обвинувальний акт відносно трьох осіб, через службову недбалість котрих у квітні поточного року стався вибух у підвальному приміщенні автозаправного комплексу «БРСМ-Нафта» у м. Переяслав-Хмельницький Київської області.

   Досудовим розслідуванням встановлено, що троє осіб з керівного складу двох підприємств порушили вимоги нормативно-правових актів при проектуванні, будівництві та експлуатації автозаправного комплексу.
   В результаті ці порушення спричинили розгерметизацію трубопроводу, витік газу та вибух, внаслідок якого 6 осіб загинуло, ще 7 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.
   В ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів вини обвинувачених, проведено велику кількість слідчих дій та судових експертиз.
   Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, тобто службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.
   Крім того, з урахуванням отриманих доказів під час розслідування, підприємством, яке експлуатує АЗС, потерпілим відшкодовано матеріальну та моральну шкоду на суму більше 2,5 млн грн.

Прес-служба
прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3381