Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Суд задовольнив 64 позови прокуратури про повернення державі земель Біличанського лісу

Ірпінський міський суд задовольнив 64 позови прокуратури м.Ірпеня про скасування рішення Коцюбинської селищної ради та визнання недійсним державних актів на право власності на земельні ділянки Біличанського лісу.

   Як повідомлялося раніше, прокуратурою м.Ірпеня у поточному році заявлено низку позовів, якими охоплено земельні ділянки Біличанського лісу загальною площею майже 70 га.

 

   Вказані позови заявлені з метою усунути порушення вимог земельного та містобудівного законодавства України, допущених Коцюбинською селищною радою.

 

   Зокрема, поза межами юрисдикції селищною радою упродовж 2008-2010 років прийнято рішення, якими безоплатно передано земельні ділянки для житлової та громадської забудови у власність 501 громадянину.

 

   Крім того, рада надала дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок 6 житлово-будівельним кооперативам. Прокуратурою Київської області заявлено 6 позовів про скасування цих рішень селищної ради та 5 позовів про скасування реєстрації цих кооперативів.

 

   На сьогодні вже задоволено 3 позови прокуратури та скасовано реєстрацію трьох кооперативів.



Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2333