Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
07.09.2023

Керівник Київської обласної прокуратури Максим Крим: Для нас важлива кожна справа безвідносно до її резонансу

      

- Якою наразі є ситуація з розслідування воєнних злочинів, скоєних окупантами у Київській області? Скільки злочинів задокументовано та скількох російських солдат притягнуто до відповідальності?
- Правоохоронними органами Київської області зареєстровано понад 14 тисяч воєнних злочинів, вчинених на території регіону. За результатами їх розслідування повідомлено про підозру 78 військовослужбовцям збройних сил рф у порушенні законів та звичаїв війни. Серед підозрюваних: офіцери, два генерали, три представники ПВК «Вагнер» та особи рядового і сержантського складу. Стосовно 35 із вказаних осіб обвинувальні акти направлено до суду. Маємо вироки суду, якими засуджено 12 осіб.
Довели винуватість 9 військовослужбовців 64 окремої мотострілецької бригади сухопутних військ збройних сил рф у складі 35 загальновійськової армії у порушенні законів та звичаїв війни. За результатами спеціального судового розгляду одного з військовослужбовців засуджено до 12 років позбавлення волі, ще чотирьом – суд призначив 11 років 6 місяців позбавлення волі, іншим – 11 років позбавлення волі.
Під час окупації Бучі засуджені тримали у заручниках цивільного чоловіка, який не брав участі у бойових діях і не мав зброї. Вони не забезпечували його їжею та водою. Окупанти позбавили потерпілого можливості вільно пересуватися, зав’язували очі липкою стрічкою, руки зв’язували пластиковими хомутами та погрожували вбивством. Аби отримати інформацію про розташування військовослужбовців ЗСУ та територіальної оборони, а в окремому випадку і безпричинно, йому завдавали тілесні ушкодження. Били кулаками по тілу, а також прикладом зброї по ногах, пальцях ніг та грудній клітині.
Працюємо далі для того, аби притягнути кожного, хто скоював воєнні злочини на українській землі.
Повний текст інтерв'ю - https://mykyivregion.com.ua/analytics/prokuror-kiyivskoyi-oblasti-maksim-krim-dlya-nas-vazliva-kozna-sprava-bezvidnosno-do-yiyi-rezonansu

кількість переглядів: 518