Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
07.09.2023

Розстріляли родину з двома дітьми на Київщині. Прокуратура викрила шістьох військових РФ

       

Київська обласна прокуратура повідомила про підозру шістьом військовим Російської Федерації. Їх звинувачують у розстрілі родини з двома дітьми на "Житомирській трасі" під час повномасштабного вторгнення на Київщину.
Про це повідомила пресслужба Київської обласної прокуратури.
Слідство встановило, що командир 4-го розвідувального взводу розвідувальної роти 37 ОМСБр 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу збройних сил Росії та п'ять його підлеглих перебували на Київщині під час повномасштабного вторгнення.
Зазначається, що під час окупації сіл Северинівка, Мотижин і Копилів Бучанського району Київської області, підозрювані проводили спеціальні рейди, спрямовані на залякування цивільного населення і його тероризування.
Розстріляли родину з двома дітьми на Київщині. Прокуратура викрила шістьох військових РФ
Російські військові, які розстрілювали автівки із мирним населенням на Київщині навесні 2022 року. Фото: Київська обласна прокуратура/Telegram
Правоохоронці встановили, що на початку березня 2022 року, на виконання наказу командира, підлеглі військовослужбовці відкрили вогонь по двох цивільних автомобілях, що рухалися назустріч екіпажу по так званій Житомирській трасі.
У прокуратурі поінформували, що в одному з автомобілів знаходився чоловік з 15-річною донькою, в іншому — його дружина та молодша донька 8 років. Родина намагалася виїхати з окупованої Северинівки.
"Внаслідок обстрілу чоловік та жінка загинули одразу, старша дитина отримала вогнепальне поранення. Сестер окупанти забрали до своєї БМП, молодшу дівчинку згодом віддали чоловіку, що проживав поруч з місцем дислокації підрозділу. Старшу — вивезли за межі України",— йдеться у повідомленні.
Через 9 місяців стало відомо, що вона загинула від отриманого поранення. Це підтверджено висновком судової медичної експертизи. Її тіло вдалося повернути на Батьківщину та передати родичам для поховання, зауважили правоохоронці.
Розстріляли родину з двома дітьми на Київщині. Прокуратура викрила шістьох військових РФ
Розстріляні автівки на Київщині навесні 2022 року. Фото: Київська обласна прокуратура/Telegram
Також у прокуратурі з'ясували, що російські військовослужбовці того ж дня стріляли з вогнепальної зброї по ще одному автомобілю. В ньому перебували водій та четверо пасажирів. В даному випадку мирні жителі не постраждали, ушкоджень зазнав лише транспортний засіб.
За ч.2 ст.28 та ч. 1,2 ст.438 Кримінального кодексу України підозрюваним загрожує довічне позбавленням волі.
 
https://suspilne.media/563047-rozstrilali-rodinu-z-dvoma-ditmi-na-kiivsini-prokuratura-vikrila-sistoh-vijskovih-rf/

кількість переглядів: 447