Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
За позовами прокуратури Київської області суд постановив стягнути в дохід держави понад 12 млн грн, сплачених на підставі недійсного договору оренди державного реабілітаційно-оздоровчого комплексу «Сосновий бір»

    

У ході розгляду справи в судах прокуратурою доведено, що Національним Університетом Державної фіскальної служби України протиправно було зареєстровано за собою право власності на реабілітаційно-оздоровчий комплекс «Сосновий бір» в смт. Ворзель, який перебував у державній власності та на балансі уныверситету і повинен був безоплатно використовуватися для забезпечення діяльності закладу освіти в якості гуртожитку для проживання студентів.

У подальшому університет вказаний комплекс площею 7870 квадратних метрів незаконно відчужив на користь комерційної структури, яка в свою чергу, зазначене майно надала в оренду для проживання та обслуговування студентів і співробітників цього ж університету.

Прокуратурою Київської області в суді доведено, що вказаний договір оренди суперечить інтересам держави і суспільства. Однак, навчальний заклад не погодився.

Як наслідок, упродовж березня-квітня поточного року всі 6 апеляційних скарг приватного навчального закладу Північним апеляційним господарським судом залишено без задоволення, а рішення господарського суду Київської області, якими задоволено позов прокуратури про визнання недійсним договору оренди нерухомого майна реабілітаційно-оздоровчого комплексу «Сосновий бір» - без змін.

Крім того, судом за позовом прокуратури постановлено стягнути з комерційної установи в дохід держави 12 млн грн, які були сплачені університетом за оренду державного майна.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1264