Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
Прокуратура Київської області повернула державі землю з надрами вартістю 9,7 млн грн

    

Унаслідок вжитих заходів представницького характеру прокуратурою Київщини повернуто державі земельну ділянку загальною площею майже 13 га для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємствами, що пов'язані з користуванням надрами.

Зокрема, рішенням господарського суду Київської області задоволено позов Кагарлицької місцевої прокуратури в інтересах держави до Степківської сільської ради та ТОВ про визнання недійсними рішення органу місцевого самоврядування та договору оренди вказаної земельної ділянки вартістю 9,7 млн грн, яка знаходиться в межах Степківської сільської ради в с. Бовкун Таращанського району Київської області.

Відповідно до вказаного договору товариству надавалась земельна ділянка на 25 років для виробництва гранітної продукції. Однак, відведення спірної землі в оренду відбулось з порушенням вимог ст. 19 Конституції України, ст. ст. 116, 122, 124, 134 Земельного кодексу України, ст. 203 Цивільного кодексу України та іншого законодавства, так як її відчуження мало відбутися шляхом проведення аукціону.

Завдяки вжитим місцевою прокуратурою заходам на виконання даного судового рішення, органом реєстраційної служби у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 12 лютого поточного року припинено державну реєстрацію оренди земельної ділянки за вищевказаним товариством.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1137