Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
На Київщині прокуратурою оскаржено тендер на будівництво трьох медичних амбулаторії за 21, 3 млн грн бюджетних коштів

    

Обухівським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області за результатами опрацювання системи публічних закупівель PROZORRO, виявлено порушення під час проведення Комунальним некомерційним підприємством Обухівської районної ради «Обухівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» закупівлі робіт для будівництва амбулаторії первинної медичної допомоги в трьох селах Обухівського району Київської області на загальну суму понад 21,3 млн грн.

Встановлено, що пропозиція переможця торгів, який мав отримати вказану суму державних коштів, не відповідає умовам тендерної документації замовника та суперечить законодавству у сфері публічних закупівель, а тому мала бути відхиленою.

Вказаний суб’кт господарювання не зміг навести приклади будівництва подібних об’єктів, у нього відсутні необхідні ліцензії та ін. Тому, виконання зобов’язань з боку комунального підприємства Обухівської районної ради за укладеними договорами підряду, могло призвести до нераціонального та неефективного використання бюджетних коштів.

З огляду на викладене, прокуратурою подано 3 позовні заяви до Господарського суду Київської області про визнання недійсними рішень про визначення переможця відкритих торгів та договору підряду на загальну суму 21,3 млн. грн.

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1653